3 juni 2013 | Memory Group

Na een spannende finale in de exclusieve boardroom van de Rembrandt Tower is Peter Melis (25) uitgeroepen tot BestGraduate 2013. De net afgestudeerde student Civiele Techniek werd in deze unieke recruitmentgame als winnaar gekozen door twaalf topwerkgevers.

Over de competitie

Groepsfoto BestGraduates 2013Om de BestGraduate te benoemen vonden er voorafgaand aan de finale al meerdere selectierondes plaats, waaronder een high potential test, een capaciteitentest en hielden de deelnemende bedrijven persoonlijke gesprekken tijdens De Nationale Carrièrebeurs. Elk bedrijf organiseerde tevens een inhousedag waarna ieder een high potential uitkoos die een finaleplek had verdiend. In de finale konden de studenten zich voor de laatste maal bewijzen aan alle deelnemende werkgevers: Accenture, ASML, BCG, DSM, FrieslandCampina, ING, KPMG, KPN, Nuon, Shell, TNO en Unilever.

Het finaleprogramma

Tijdens de finale moesten de finalisten in de ochtend een groepsopdracht uitvoeren samengesteld door Assessmentbureau LTP en een case presenteren. Deze was verzorgd door The Boston Consulting Group in samen werking met de Nederlandse start-up Bluerise, actief in het opwekken van elektriciteit uit tropisch zeewater. Ook werd creativiteit, presentatievaardigheden en overtuigingskracht beoordeeld middels een pitch en een kwaliteitenestafette onder leiding van filosoof Erik Heijerman en Sander Nieuwenhuizen, Vice President Recruitment voor Shell International. Het resultaat van de verschillende onderdelen samen bepaalde de einduitslag, die tijdens een diner in het Amsterdamse Hotel De L’Europe bekend werd gemaakt.
De top 12

 1. Peter Melis (BCG)
 2. Jolanda Koot (Accenture)
 3. Jorn van der Ven (Nuon)
 4. Irene de Séra (TNO)
 5. Arjen Hoekstra (DSM)
 6. Maxime Burgers (KPN)
 7. Brenda de Ruiter (KPMG)
 8. Pascal de Kruyff (FrieslandCampina)
 9. Anne van Gorkom (ASML)
 10. Pieter-Bas van der Linden (ING)
 11. Almira Brahim (Shell)
 12. Claire Davidson (Unilever)