1 februari 2013 | Memory Group

Minotaurus, gaslek dichten, vliegen in een Piper Archer en creatieve oplossingen voor horizonvervuiling. Vier mbo-techniek en zes hbo-techniek studenten lieten vrijdag 1 februari in een hangar in Lelystad alles zien wat ze in huis hebben om het Energy Talent 2013 te worden.

Over de competitie

Energy TalentEnergy Talent bestaat uit meerdere selectierondes waaronder een talenttest, een capaciteitentest en persoonlijke gesprekken met de deelnemende topwerkgevers. Elk bedrijf organiseerde tevens een inhousedag waarna tien finalisten een plek in de finale wisten te bemachtigen. Tijdens de finale konden zij zich voor de laatste maal bewijzen aan de vijf deelnemende topwerkgevers. Uiteindelijk besloten de bedrijven – Enexis – Gasunie – Joulz – Stedin en TenneT dat Gerard Fuite, hbo werktuigbouwkunde student aan Windesheim en Fabian Kempers mbo middenkader engineer student aan ROC Amsterdam, met de titel Energy Talent 2013 en de cheque van € 5000,- naar huis gingen.

De finaledag

Met de finaledag viel er een spannende beslissing in de strijd om de titel van Energy Talent 2013. Tijdens het ochtendprogramma werd middels de groepssimulatie (Minotaurus) van assessmentbureau LTP, een casus en de praktische opdracht waarbij een gaslek gedicht moest worden, de vakkennis van de finalisten getest. In de middag werd de spanning nog even vastgehouden doordat de finalisten zelf mochten opstijgen met een vier persoonsvliegtuigje. Tijdens het feestelijke diner werden de winnaars bekend gemaakt. Naast de te winnen geldprijzen stelde elk bedrijf een mooie prijs ter beschikking voor zijn of haar persoonlijke favoriet.

Over de winnaars

De uiteindelijke winnaars hadden even een moment nodig om te realiseren wat ze hadden gewonnen. “Het was al een fantastische dag zonder de prijs, bovendien ben ik met zoveel interessante topwerkgevers uit de energiesector in contact gekomen. Dit biedt behoorlijk veel toekomstperspectief,” aldus een enthousiaste Gerard Fuite. Fabian Kemper sluit zich hier naadloos bij aan, “het is een geweldige kans en een geschenk uit de hemel dat dit op mijn pad kwam. Ik ben zo ontzettend blij.”

Over de organisatie

Energy Talent is een initiatief Memory Events onderdeel van de Memory Group en wordt georganiseerd in samenwerking met topwerkgevers uit de energiebranche. Memory Group heeft jarenlange ervaring met de organisatie van talentgames en het bij elkaar brengen van toptalent en de beste werkgevers, door middel van online en offline activiteiten als Jobnet, De Nationale Carrièrebeurs en De Energie Carrièredagen.