24 januari 2014 | Memory Group

Irina Buga (25) heeft de strijd gewonnen om de titel Best Young Professional Law van 2014. Daarmee verslaat deze AIO bij de universiteit Utrecht en toekomstig advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek een tal van andere jonge getalenteerde juristen. De volledige Top 50 is deze maand gepubliceerd in Memory Magazine en op Jobnet.nl. De Memory Group organiseert deze competitie voor de vierde achtereenvolgende keer.

Over de competitie

Best Young Professionals Law Top-50 2014Om de Best Young Professional Law Top 50 samen te stellen zijn alle deelnemers uitgebreid geënquêteerd op verschillende disciplines waaronder behaalde studieresultaten, carrièreontwikkeling en juridische successen. De allerbeste zijn vervolgens aan een interview onderworpen door journalist Arne van der Wal (Follow the Money, Quote 500). Het was de 25-jarige Irina Buga die als winnares uit de bus rolde. Loes Mensink tevens 25 jaar en werkzaam bij Clifford Chance en de 30-jarige Malte Malycha werkzaam bij Stibbe werden respectievelijk tweede en derde.

De Top 10

  1. Irina Buga van De Brauw Blackstone Westbroek
  2. Loes Mensink van Clifford Chance
  3. Malte Malycha van Stibbe
  4. Andrea Goossens van Allen & Overy
  5. Michiel Blommestijn van het Joegoslavië Tribunaal (ICTY)
  6. Jitske Weber van Van Doorne
  7. Peter Koops van Trip Advocaten & Notarissen
  8. Maurits de Haan van Houthoff Buruma
  9. Bas Razenberg van Loyens & Loeff
  10. Marc Pluimers van het Openbaar Ministerie, Functioneel Parket, Zwolle

Over de finale

De bekendmaking van de top 10 vond plaats tijdens een feestelijk diner in Amsterdam. Journalist Arne van der Wal sprak de finalisten toe en was onder de indruk van de drive van de finalisten, hun motivatie en passie voor het vak. Tevens is bekend geworden dat Joeri van Geelen werkzaam bij Shell zich Best Young Professional 2014 mag noemen. De corporate versie van deze competitie is gehouden onder jonge academische toptalenten die werkzaam zijn in verschillende sectoren van het bedrijfsleven en overheid.