17 mei 2013 | Memory Group

Amsterdam, 17 mei 2013 – Irene Wondergem (23) is uitgeroepen tot BestGraduate Tax 2013. Tijdens de finale versloeg deze bijna afgestudeerde fiscalist negen andere high potentials die net als Irene binnen nu en een jaar de arbeidsmarkt zullen betreden. Memory Group organiseert deze recruitmentgame samen met vier fiscale topwerkgevers.

De zoektocht naar fiscaal toptalent

Irene Wondergem Best Graduates TaxOm BestGraduate Tax te benoemen vonden er voorafgaand aan de finale al meerdere selectierondes plaats, waaronder een high potential test, een capaciteitentest en een persoonlijk contactmoment tijdens De Nationale Carrièrebeurs met de deelnemende bedrijven: Baker & McKenzie, de Belastingdienst, Deloitte en het Ministerie van Financiën. In de eerste testronde wisten 169 universitaire studenten met een opleiding fiscaal recht of fiscale economie zich te kwalificeren voor de competitie. Tien van hen wisten uiteindelijk door te dringen tot de finale, waar ze zich voor de laatste maal moesten bewijzen aan de vier topwerkgevers.

De finaledag

Met de spannende finaledag viel er na ruim acht maanden een beslissing in de strijd om de titel BestGraduate Tax. Gedurende de dag werden de finalisten getest op hun inhoudelijke kennis middels een Tax Quiz en een ingewikkelde casus. Een assessment onderdeel, samengesteld door assessmentbureau LTP, toonde hoe de studenten zich in een groep manifesteren. Ook werd creativiteit, presentatievaardigheden en overtuigingskracht beoordeeld middels een pitch en een kwaliteitenestafette onder leiding van filosoof Raoul Wirtz en Edwin Visser, directeur Directe Belastingen bij het Ministerie van Financiën.

Over de winnaar

Dit jaar ging de titel naar de 23 jarige studente Irene Wondergem. Aan de Rijksuniversiteit Groningen behaalde ze in 2012 de bachelor Fiscaal Recht en Civiel Effect. In januari 2014 zal ze naar verwachting haar Master Fiscaal Recht afronden aan de Universiteit Leiden. In verschillende rondes wist Irene te imponeren, zo had ze de meeste vragen goed beantwoord in de Tax Quiz en werd ze als best bevonden in de kwaliteitenestafette en het assessment onderdeel. Naast de titel BestGraduate Tax 2013 heeft Irene tevens een compleet verzorgde reis voor twee personen naar Dubai gewonnen.