15 maart 2013 | Memory Group

Amsterdam, 15 maart 2013 – Tijdens Het Nationaal Juristencongres in de Amsterdam RAI vond vandaag de finale plaats van BestGraduates Law. Aan het eind van de dag werd Ida Lintel (23) uitgeroepen tot winnaar. Memory Group organiseert deze recruitmentgame samen met vier juridische topwerkgevers.

De zoektocht naar juridisch toptalent

Ida Lintel - Juridisch Toptalent 2013BestGraduates Law gaat onder (bijna) afgestudeerde wo-rechtenstudenten op zoek naar het juridisch toptalent van dit moment. In de afgelopen maanden schreven 275 aankomend juristen zich in voor de competitie. Op basis van hun cv, cijferlijst en een online capaciteitentest mochten 150 high potentials tijdens Het Nationaal Juristencongres verder strijden om de titel BestGraduate Law 2013. In de ochtend werden de deelnemers onderworpen aan een juridische quiz en een assessment. Verder konden de studenten punten scoren tijdens de bijeenkomsten die georganiseerd zijn door de deelnemende kantoren: AKD, Baker & McKenzie, Hogan Lovells en de Rechtspraak.

Pleiten en pitchen in de finale

Na de drukbezochte netwerklunch werden de zes finalisten bekend gemaakt. Zij konden zich in de BestGraduates Arena middels een funpleading en een persoonlijke pitch voor de laatste maal bewijzen aan een jury en aan de deelnemende kantoren. De jury bestond uit vier oud-finalisten en stond onder leiding van prof. dr. Adriaan Dorresteijn (Universiteit Utrecht/ AKD advocaten & notarissen). “Ida beschikte over juridische kennis, een goede presentatie en was creatief in het debat. Die combinatie maakte haar een terechte winnaar. Daarbij viel bij de pitch haar passie voor het vak positief op”, aldus de juryvoorzitter. Naast de titel heeft Ida Lintel tevens een compleet verzorgde reis voor twee personen naar Dubai gewonnen.