15 maart 2013 | Memory Group

Amsterdam, 15 maart 2013 – Een bezoek aan een carrièrebeurs is een populaire manier om in contact te komen met mogelijk toekomstige werkgevers. Die conclusie is vandaag te trekken uit het grote bezoekersaantal op de eerste dag van De Nationale Carrièrebeurs. Ruim 9.000 bezoekers brachten een bezoek aan de Amsterdam RAI. Daarmee ligt het aantal bezoekers net iets boven het aantal van vorig jaar op de eerste beursdag. In twee dagen bezochten toen 15.400 mensen de beurs.
Diederik SamsomDe beurs die vandaag en morgen plaatsvindt in de Amsterdam RAI werd vrijdagochtend officieel geopend door Diederik Samsom. Hij verzekerde het publiek dat de conjunctuur in 2015 zeker weer aantrekt. De aanwezige bezoekers gaf hij bovendien het volgende advies mee: “Neem risico. Juist ook in deze tijd. Zeker aan het begin van je leven heb je nog genoeg tijd om eventuele fouten te herstellen en daar leer je alleen maar van.” Wie nog meer geïnspireerd wilde raken door de PvdA-leider kon aansluitend de workshop volgen, waarin hij samen met Nicolette van Dam terugblikte op zijn carrière. Net als bij meerdere workshops die deze dag gegeven werden was het dringen geblazen voor een plekje in de zaal.

Over de organisatie

De Nationale Carrièrebeurs is een initiatief van de Memory Group en wordt dit jaar voor de 16de keer op rij georganiseerd. De Nationale Carrièrebeurs is bedoeld voor studenten, starters en professionals die vrijblijvend in contact willen komen met de beste werkgevers van Nederland en zich willen oriënteren op hun carrièremogelijkheden. Op de beursvloer kunnen bezoekers in contact komen met bedrijven. Daarnaast zijn er 90 workshops te volgen en kunnen bezoekers bedrijfspresentaties bijwonen. De 135 werkgevers die aanwezig zijn op de beurs zijn met 7.500 openstaande vacatures nog altijd op zoek naar jong talent. Hiermee is De Nationale Carrièrebeurs het startpunt voor een groot aantal veelbelovende carrières.